Zoom In Zoom Reset Zoom Out

U bent hier

Printervriendelijke versie

Het aantal vakantiedagen berekenen

Het aantal vakantiedagen wordt in onze brieven standaard meegedeeld in het arbeidsstelsel van 5 dagen per week en voltijds.¹ Om het exacte aantal vakantiedagen in uw situatie te kennen, kunt u gebruik maken van het omzetsysteem dat hieronder staat.

Hoe moet u dit omzetsysteem gebruiken?

Vul in de eerste tabel de 4 gegevens (verplichte velden) in en klik op de knop « Omzetten ». Het resultaat wordt weergegeven in de tweede tabel.

Het aantal wettelijke vakantiedagen dat vermeld staat op het rekeninguittreksel van de RJV.*
Het aantal uren dat een voltijds werknemer in uw huidige firma per week presteert.*
Het aantal uren dat u in uw huidige tewerkstelling per week presteert.*
 
Het aantal dagen dat u in uw huidige tewerkstelling per week presteert.*
 
   
*verplichte gegevens
   
Resultaat

Het aantal dagen wettelijke vakantie waarop u in uw huidige tewerkstelling aanspraak kan maken (beperkt tot maximum 4 weken).²

 
 

¹ De vakantiefondsen kennen niet noodzakelijk uw arbeidsstelsel op het ogenblik dat u uw vakantie neemt (u bent misschien van werkgever of arbeidsstelsel veranderd bijvoorbeeld). Daarom wordt de vakantieduur standaard gegeven in het arbeidsstelsel van 5 dagen per week en voltijds.
 
² Dit instrument heeft enkel een informatieve waarde en kan enkel een wiskundige omzetting van het aantal vakantiedagen uitvoeren. De specifieke situaties in de indeling van uw werktijd kunnen dus niet in aanmerking genomen worden. U kan altijd voor specifieke gevallen: